Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
Miljø- og klimahjørnet:
04.08.15: Kødet fylder meget på danskernes aftensmadstallerkner i forhold til grøntsagerne. Det viser en undersøgelse af, hvad der hitter på danskerne aftensbord fra DTU Fødevareinstituttet. Retter med hele udskæringer af kylling ligger nummer et blandt de hyppigst spiste aftensmadsretter hos danskere under 35 år, mens folk over 35 år oftest spiser retter med hele udskæringer af svinekød.
Læs mere
03.08.15: EU-Kommissionen har truffet beslutning om at henvise fusionen mellem slagterivirksomhederne Danish Crown og Tican til Danmark. Henvisningen betyder, at de danske konkurrencemyndigheder overtager behandlingen af slagterifusionens virkninger i Danmark.
03.08.15: Is, vin og gode middage med venner kendetegner danskernes kostvaner i sommermånederne. En undersøgelse, som YouGov gennemførte i juni for Arla, viser, at vi spiser ekstra mange snacks i sommermånederne. Det går dog ikke ud over vægten, mener danskerne. Sommeren snyder os imidlertid til at tro, at vi spiser sundere, end vi gør, lyder det fra en ernæringsekspert.
27.07.15: Resultaterne af den mangeårige indsats mod madspild viser sig nu: Madspild er på fem år reduceret med 4,4 mia. kr. svarende til 25% mindre madspild. Opmærksomheden på madspild har bidt sig fast i samfundet.
27.07.15: Fazer føjer et nyt kapitel til historien om finsk havre ved at investere i den videre bearbejdning af denne kornsort. Fazer har nemlig sikret sig licens til en teknologi udviklet og patenteret af VTT Technical Research Centre of Finland. Denne teknologi skal åbne nye muligheder for produktgrupper inden for bl.a. mejeriprodukter, kosttilskud og snacks.
25.07.15: Erfaringer fra grossisterne viser nu, at der kommer mere mad fra danske marker på tallerknerne, når offentlige køkkener i børnehaver, plejehjem eller sygehuse lægger om til økologi. Dermed aflives en udbredt myte blandt nationale og kommunale politikere om, at omlægning til økologi i offentlige køkkener skulle føre til øget import. Det viser et nyt notat fra Økologisk Landsforening.
25.07.15: Giftfri, økologisk opdrættede kæmperejer, der tilgodeser både miljøet og menneskers sundhed. En umulig kombination hidtil, fastslår et svensk forskerhold, der nu skal have udviklet en helt giftfri proces / opdrætsmiljø for kæmperejer. Og dette eliminerer behovet for antibiotika eller andre pesticider i opdrættet, lyder det fra Almi Invest, der har investeret i selskabet Vegafish Bjuv AB.
19.07.15: De såkaldte "clean labels" - altså deklarationer uden kunstige tilsætningsstoffer - er blevet mere end en tendens og må nu betragtes som standard i fødevareindustrien. Det mener i hvert fald analysebureauet Innova Market Insights.
04.08.15: Teknologisk Institut skal lede et stort forskningsprojekt, som skal udvikle en ny generation af køleborde til professionelle køkkener. Projektets formål er bl.a. at forbedre effektiviteten i hotel- og restaurantkøkkener, både energi- og arbejdsmæssigt. Det danske kokkelandshold deltager i projektet.
03.08.15: I kampen mod overforbrug og madspild må detailhandlen også selv holde for. Det mener Rema 1000, der i samarbejde med Lantmännen Schulstad fra i går har indført otte varianter af brød i mindre pakker for at begrænse overforbrug og madspild.
19.07.15: Joe and the Juice har denne sommer lanceret et menukort, hvor en af nyhederne er en proteinrig ’breakfast shake’ med skyr. Den nye shake er skabt i samarbejde med Arla, som til formålet har udviklet et helt nyt produkt: en proteinrig og fedtfattigt smoothie-mix på skyr.